Dezvoltare retea modernizatori: Prefectura Maramures, data ca exemplu

Prefectura Maramures, data ca si exemplu pentru toata tara. Prefectul Sandu Pocol a precizat că instituţia pe care o conduce a fost felicitată de către conducerea Unităţii Centrale pentru Reforma Administraţiei Publice, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru activitatea desfăşurată în cadrul reţelei de modernizatori, dar şi pentru studiile de bună practică din administraţia publică judeţeană.

„La conferinţa naţională Mecanisme moderne pentru o administraţie efecientă, care se va desfăşura în data de 11 octombrie a.c., la Bucureşti, a fost selectat pentru a fi premiat şi dat exemplu de bună practică, respectiv pentru a fi introdus în baza de date, studiul şi conceptul nostru: O reţea judeţeană de modernizatori implicaţi. Cei care fac parte din această reţea judeţeană de modernizatori s-au implicat şi au contribuit la dezvoltarea şi modernizarea administraţiei publice din judeţul nostru. Îi felicit pentru iniţiativele şi munca depusă de a oferi servicii de calitate cetăţeanului, iar faptul că acest concept a fost selectat pentru a fi premiat constituie un motiv de mândrie pentru Maramureş”, a punctat Sandu Pocol.

Acesta a mai mentionat ca evenimentul de la Bucureşti „face parte din proiectul de închidere a conferinţei naţionale şi se adresează instituţiilor din administraţia publică centrală şi locală care sunt interesate să-şi eficientizeze modul de funcţionare şi de livrare a serviciilor publice şi care desfăşoară o importantă diseminare a informaţiilor cu privire la reforma şi modernizarea administraţiei”.

„Aflată la prima ediţie, manifestarea reprezintă un proiect la nivel naţional, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, având ca scop să creeze un sistem de management integrat la nivelul autorităţilor publice locale şi centrale, care să aibă la bază ciclul de îmbunătăţire continuă.

În cadrul conferinţei va fi prezentat setul de instrumente de management dezvoltat prin proiect, respectiv: CAF online (Cadrul comun de Autoevaluare a modului de Funcţionare a unei instituţii publice) – instrument de evaluare organizaţională; Programul Multianual de Modernizare (PMM) – instrument de planificare strategică; Balanced Scorecard (BSC) – instrument de măsurare a performanţei organizaţionale şi Bench-learning-ul – instrument de promovare / comparare / adaptare a bunelor practici.

Noi am mai transmis un al doilea studiu care, de asemenea, a fost selectat pentru a fi introdus în baza de date cu exemple de bună practică, iar aceste nominalizări ne obligă să menţinem în continuare la standarde superioare de calitate serviciile pe care le oferă adminsitraţia publică judeţeană cetăţenilor, a mai adăugat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Rares Bogdan

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole