Eveniment organizat în Maramureș pentru a marca Ziua Independenței Ucrainei

În fiecare an, în data de 24 august, poporul ucrainean celebrează Ziua Independenței de Stat. Anul acesta, în contextul conflictului din Ucraina și Rusia, această zi de sărbătoare este un prilej de încurajare și sprijin pentru vecinii noștri de peste Tisa, în lupta lor pentru libertate, pentru pace, pentru o țară independentă și unită.

În acest sens, astăzi, în curtea Palatului Administrativ din Baia Mare, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și numeroși membri ai comunității au format un ”Lanț uman”, care a preluat mesajul Președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, de susținere pentru regiunile înfrățite Transcarpatia și Ivano-Frankivsk și pentru întreaga Ucraina, mesaj care a fost transmis până la Centrul ”Blue Dot” din Sighetu Marmației și predat autorităților înfrățite ucrainene.

La granița Maramureșului cu Ucraina, mesajul de susținere a fost preluat de Andriana Sushko, vicepreședinte Consiliul Regional Transcarpatia, Ivan Skindiuk, consilier personal al Guvernatorului Regiunii Ivano-Frankivsk, și de Iaroslav Kikinchuk, viceprimar Consilier raional Verhovina (Ivano-Frankivsk).Evenimentul de astăzi reprezintă o manifestare a solidarității Maramureșului față de toți ucrainenii nevoiți să-și părăsească țara în urma conflictelor armate.

De asemenea, în holul Palatului Administrativ a avut loc vernisajul expoziției ”Desene pentru pace”, realizată de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sighetu Marmației și prezentarea activităților care au loc în Centrul RO-UA.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole