Evenimente organizate de Ziua Internațională a Lecturii în Baia Mare

Miercuri, 15 februarie 2023, Consiliul Județean Maramureș marchează ZIUA INTERNAȚIONALĂ A LECTURII, prin evenimente desfășurate la sediile unor instituții din subordinea sa, respectiv: Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare” și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Astfel, Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare pregătește ateliere de lectură la care sunt invitați atât elevii școlilor și liceelor din județ, cât și adulții. Scopul acestor ateliere este de a stimula interesul pentru lectură, prin prezentarea ultimelor noutăți intrate în fondul de carte al bibliotecii. În această zi se pune accentul pe dezvoltarea gândirii creative ca rezultat al deprinderilor pentru citit.

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» celebrează această zi invitând publicul la o altfel de lectură, într-un limbaj nonverbal al formelor, culorilor și emoțiilor care creează mesaje profunde pe simezele expozițiilor sale permanente și temporare. Lectura recomandată este compoziția pictorului Petru Achițenie, intitulată ”Portret de studentă”, care impresionează prin monumentalitatea personajului feminin, dând o notă sacră actului lecturii.

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș invită elevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Baia Mare să participe la un atelier de lectură dedicat Legendei lui Dragobete. Vedeta acestui atelier va fi colecția de păretare cu proverbe și versuri de dragoste din patrimoniul muzeului, iar experiența va fi una aparte datorită limbajului arhaic.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole