Finanțare pentru construirea pasajelor supraterane de la Italsofa și Clubul Văcarilor

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, în prezența ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a semnat împreună cu primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, și cu directorul CNAIR, Cristian Pistol, Acordul de parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) – Consiliul Județean Maramureș – Primăria Baia Mare. Practic, prin acest parteneriat se va asigura atât implementarea proiectelor majore de infrastructură rutieră: Pasaj rutier suprateran în zona Italsofa și Pasaj rutier suprateran Clubul Văcarilor, cât și finanțarea acestora prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Pentru Pasajul Italsofa în această săptămână va fi demarată procedura de achiziție pentru proiectare și execuție, iar săptămâna viitoare va fi demarată licitația pentru Pasajul Clubul Văcarilor.

Valoarea ambelor proiecte se ridică la suma de 35 milioane euro, 20 milioane euro pentru Pasajul Clubul Văcarilor și 15 milioane euro pentru Pasajul Italsofa.

În ceea ce privește termenul de execuție, odată ce vor fi atribuite contractele, va fi de 12 luni pentru fiecare pasaj.

Realizarea celor două pasaje supraterane de la Clubul Văcarilor și Italsofa va asigura fluidizarea traficului din aceste zone extrem de aglomerate la orele de vârf, iar pe viitor vor fi conectate la centura metropolitană Baia Mare.

Pasajul de la Clubul Văcarilor (Baia Mare – Recea) va avea două benzi pe sens, benzi suplimentare de acces pe pasaj, care vor duce la lărgirea DN 1C spre localitatea Recea și va fi în lungime totală de 495 de metri.

Pasajul Italsofa (Baia Mare – Groși) a fost proiectat cu o lungime totală de 680 de metri și o lățime de 13,6 metri.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole