(VIDEO) Focuri de armă la frontiera de stat

Focuri de armă la frontiera de stat

Focuri de armă au răsunat azi dimineaţă la frontiera de stat a României cu Ucraina. În cadrul unei acţiuni de prindere în flagrant, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru a-i prinde pe contrabandişti. Astfel, oamenii legii au tras 12 focuri de armă pentru a-i reţine pe cei care au introdus ilegal în ţară ţigări de provenienţă ucraineană.

Acţiunea a început în jurul orei 06.00, când poliţiştii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat un grup de persoane care încărcau mai multe colete voluminoase într-un autoturism. În momentul în care oamenii legii au încercat să îi prindă, bărbaţii au trecut înot râul Tisa pe malul ucrainean, iar conducătorul maşinii a demarat în trombă spre localitatea Bocicoiu Mare.

„Deoarece bărbaţii nu s-au supus somaţiilor prin voce, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de avertisment în plan vertical şi patru spre cauciucurile maşinii. La aproximativ 500 de metri, autoturismul în cauză a fost abandonat, iar în apropiere a fost observată, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o persoană care alerga dinspre maşină spre localitatea Crăciuneşti”, a arătat Radu Lungu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Maramureş.

 

 

Bărbatul a fost reţinut de oamenii legii. Acesta este originar din localitatea Dragomireşti şi are 20 de ani.La cercetarea terenului au fost descoperite trei colete voluminoase iar în autoturismul abandonat încă cinci colete care conţineau ţigări de contrabandă. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de  5.900 de pachete cu tutunde provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 51.000 de lei.

Cercetările şi verificările efectuate ulterior de poliţiştii de frontieră au scos la iveală că bărbatul, conducătorul automobilului, nu avea permis de conducere pentru nicio categorie şi că numerele de înmatriculare ale maşinii pe care o conducea figurează ca fiind atribuite altui autovehicul.

Astfel, acesta s-a ales cu dosar penal pentru complicitate la contrabandă precum şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare şi conducerea unui autovehicul fără a poseda un permis de conducere.

 

R.I.

 

 

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole