Gala Învăţământului Băimărean – 166 de elevi şi 64 de profesori premiaţi

Gala Învăţământului Băimărean – 166 de elevi şi 64 de profesori premiaţi

La iniţiativa primarului Cătălin Cherecheş, Consiliul Local al Municipiului Baia Mare a hotărât să premieze şi în acest an elevii din învăţământul preuniversitar, dar şi profesorii care i-au pregătit, care au obţinut premii şi medalii de aur, argint, bronz şi menţiuni la olimpiadele naţionale şi internaţionale în anul 2012.

Evenimentul s-a desfăşurat în data de 10 decembrie 2012, pe modelul Galei sportului băimărean, care a avut loc în primăvară şi unde au fost premiaţi sportivii de top ai oraşului nostru. Valoarea totală a premiilor se ridică la aproape 70.000 de lei, fiind premiaţi, cu diplome şi diverse sume de bani, un total de 166 de elevi şi 64 de profesori.

Au fost premiate de către municipalitate rezultatele obţinute la diverse competiţii naţionale şi internaţionale care au avut loc în acest an. La olimpiadele internaţionale elevii băimăreni au cîştigat două medalii de aur, cîte un premiu II şi III, dar şi menţiuni. La olimpiadele şcolare naţionale elevii băimăreni au obţinut cîte şase premii I şi II, 13 premii III, 13 menţiuni ale Ministerului Educaţiei şi 12 premii speciale. La olimpiadele naţionale ale sportului şcolar, elevii din Baia Mare au obţinut pe echipe câte un loc I, II şi III şi două menţiuni. La Campionatele Naţionale Şcolare, elevii noştri au obţinut la secţiunea individual, câte şapte locuri I, 14 locuri II şi 12 locuri III, în timp ce pe echipe au luat patru locuri I, şase locuri II şi trei locuri III.

Primarul Cătălin Cherecheş a considerat că este important ca autoritatea locală să sprijine performanţa şcolară, aşa se face că pentru al doilea an la rând atât elevii, cât şi profesorii care i-au pregătit, au fost premiaţi. Olimpiadele la care elevii noştri au obţinut premii importante au fost cele de fizică, chimie, astronomie, astrofizică, limba şi literatura română, matematică, dar şi cele de engleză şi maghiară, educaţie civică şi competiţiile sportive şcolare naţionale.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Învăţământul este una dintre emblemele oraşului nostru. Fără un învăţământ performant, fără un învăţământ stabil, cu siguranţă că acest oraş nu va putea evolua. Trăim din păcate într-o perioadă în care valorile societăţii noastre sunt răsturnate, unde de multe ori performanţa şcolară, dar învăţământul în general nu neapărat contează pentru unii, unde cei care fac performanţă în învăţământ sunt priviţi ca nişte ciudaţi. Eu ca şi primar, dar şi Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, vrem să demonstrăm că apreciem eforturile elevilor, dar şi ale profesorilor care şlefuiesc drumul spre performanţă. Şi la capitolul performanţă şcolară Baia Mare stă din ce în ce mai bine, în pofida greutăţilor, iar acest lucru ne dă curaj să sperăm că viitorul oraşului, al judeţului şi al României va putea fi unul strălucit. Aveţi mai mult ca niciodată şi sprijinul autorităţii locale, iar acest lucru trebuie să fie un motiv în plus pentru a continua şi pe mai departe pe acest drum al performanţei”.

baiamare.ro

Recomandari

Alte Articole