Micuţii, impresionaţi de autospecialele pompierilor

Micuţii, impresionaţi de autospecialele pompierilor

Pompierii maramureşeni au petrecut ultimele manifestări dedicate Zilei Pompierilor din România alături de copii.  Astfel, pe platoul Pieţei Revoluţiei din Baia Mare, pompierii maramureşeni şi-au expus tehnica de luptă. Fascinaţi de oamenii care salvează vieţi, cei mici au testat capacităţile autospecialei. Fără a sta prea mult pe gânduri, majoritatea copiilor au urcat în cabinele autospecialelor însoţiţi de copii.

„Sunt maşini mari, iar când voi creşte mare îmi doresc să devin pompier. Ei salvează vieţi şi îmi place. Cel mai mult mi-a plăcut în cabină. Am vorboit şi la aparatul ală la care se aude tare, până afară”, a declarat Tudor, un băieţel de aproximativ 5 ani.

„În cadrul Zilei Pompierilor din România, pe platoul Pieţei Revoluţiei am expus mai multe autospeciale. Printre acestea se numără şi o maşină specială care acţionează în caz de accidente nucleare. Pe aceasta am primit-o în urmă cu patru luni prin inetrmediul programului operaţional regional”, a declarat Nicuşor Miclăuş, şeful Detaşamentului de Pompieri Baia Mare.

Ultima manifestare dedicată Zilei Pompierilor a avut loc în Parcul Muncipal, unde în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş şi Palatul Copiilor din Baia Mare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a organizat o serie de competiţii dedicate celor mici. Astfel, copiii au participat şi la un concurs de karting. Înainte de această competiţie, concurenţii au luat lecţii de condus de la campionii naţionali ai municipiului Baia Mare.

[scrollGallery id=7]

R.I.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole