Mircea Man nu vrea inchiderea Romplumbului

Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean Maramures, se opune deciziei de inchidere a societatii Romplumb, sustinand in primul rand necesitatea continuarii activitatii uzinei prin prisma asigurarii locurilor de munca pentru angajati, dar si respectarea si incadrarea tehnologiilor utilizate in normele europene de mediu.

De altfel aceasta problema a functionarii uzinei pe mai departe a fost discutata si cu ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, dar si cu reprezentanti ai Ministerului Industriilor, ai Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si ai Garzii Nationale de Mediu.

“Desi nu sunt direct raspunzator in problema functionarii Romplumb, saptamana trecuta am ieşit în faţa oamenilor, după o convorbire telefonică cu ministrul Borbely, asigurându-i că luni voi fi la Bucureşti pentru a le susţine cauza. Îmi pasă de soarta lor, fiind vorba de locurile de muncă, sursa de venit pentru copiii lor. În vederea soluţionării situaţiei înregistrate, în urma discuţiilor care au avut loc, am propus oficialilor de la Bucureşti ridicarea suspendării autorizaţiei integrate de mediu a societăţii, evident cu respectarea tuturor cerinţelor impuse de ANPM, ai Gărzii Naţionale de Mediu şi ai celorlaţi factori responsabili. Însă, nu voi accepta sub nicio formă încălcarea normelor de mediu.

Astfel, SC Romplumb are obligaţia de a solicita reglementarea din punct de vedere a protecţiei mediului a modificărilor propuse pentru conformarea instalaţiilor cu nereguli. Totodată, conducerea societăţii va trebui să facă tot ce e necesar în privinţa autorizării probelor tehnologice de punere în funcţiune a instalaţiei de desuflare modificate, care să conducă la conformarea cu prevederile autorizaţiei integrate de mediu.

Iar pentru un plus de siguranţă, am propus gândirea unui plan concret prin care să găsim soluţii de funcţionare a societăţii, tocmai în ideea menţinerii locurilor de muncă. În momentul de faţă este extreme de important faptul că Ministerul Mediului şi ceilalţi factori decizionali analizează în continuare propunerea noastră şi ne-au promis un răspuns în acest sens, care sperăm să fie pozitiv”, a subliniat preşedintele Mircea Man.

Rares Bogdan

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole