Miting aviatic în premieră la Baia Mare(VIDEO-Galerie FOTO)

Aerportul din Baia Mare a fost luat astazi cu asalt de miile de baimareni care au participat la cel mai mare miting aviatic din judet primul de la caderea comunismului. Peste 15 aeronave au facut un show de zile mari pe cerul Baii Mari iar cei 18 parasutisti au dat dovada de o adevarata lectie de indemanare si curaj. Spectacolul aviatic a inceput la ora 13.00 cu o demonstratie aviatica facuta de doua avioane ultra-usoare. Dupa acestea, peste 10 parasutisti au coborat de la o inaltime de aproximativ 3.000 de metri. Asi in a manui parasuta, acestia au aterizat pe pista Aeroportului din Baia Mare, la o distanta mica de ochii publicului. Doua avioane de la Aeroclubul Roman au facut mai apoi adevarate acrobatii pe cer. Dara de fum lasata in urma lor dar si exercitiile aviatice executate cu precizie au fost aplaudate de cei prezenti minute in sir.
Mitingul aviatic s-a desfasurat pe durata a aproximativ doua ore, evenimentul fiind finalizat de acrobatiile a patru avioane care au executat exercitii aviatice impreuna. Organizatorii s-au aratat multumiti de numarul impresionant de participanti. Reprezentantii Aeroclubului Roman au aratat ca mitingul aviatic de astazi a fost ultimul eveniment aviatic din acest an, al douazeci si patrulea la numar. Impresionati de peisajul pe care il ofera zona Maramuresului, acestia au declarat la unison ca vor reveni si anul viitor pentru un nou eveniment spectaculos.
Comandantul Aeroportului International Baia Mare, Mihai Patrascu s-a aratat si el multumit de mitingul aviatic. Acesta a aratat ca anul viitor, pe pista aeroportului baimarean va mai fi organizat un astfel de eveniment. In plus, in Baia Mare se va desfasura cea de-a doua editie a Festivalului International al Baloanelor cu aer cald si Campionatul national de parasutism.
La mitingul aviatic de astazi au participat peste 6.000 de persoane, accesul acestora la aeroport facundu-se greu. Mai ales ca imediat dupa inceperea evenimentului aviatic, traficul rutier de pe drumul care face legatura intre Baia Mare si Satu Mare a fost paralizat.

[scrollGallery id=29]

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole