Polițist maramureșean condamnat definitiv pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată

La data de 06.12.2023, Curtea de Apel Cluj a condamnat definitiv un inculpat, la data săvârşirii faptelor agent şef de poliţie în cadrul I.P.J. Maramureş – Poliţia Municipiului Baia Mare, Biroul Rutier, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată la pedeapsa de 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani şi interzicerea unor drepturi pe durata a 2 ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Baia Mare – Serviciul Public Ambient Urban sau al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, pe o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei de 300 de lei şi l-a obligat pe condamnat la plata sumei de 3.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Din materialul de urmărire penală administrat în cauză, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş în baza sesizării poliţiştilor anticorupţie ai Direcţiei General – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş, a rezultat faptul că inculpatul, în calitate de poliţist, a primit sume de bani în lei de la un număr de trei persoane, în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, nedispunând în schimb sancţionarea lor contravenţională, în urma constatării comiterii unor abateri la regimul rutier.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole