Primii pasi pentru modernizarea cartierului Vasile Alecsandri facuti azi

Primii pasi pentru modernizarea cartierului Vasile Alecsandri facuti azi

Reabilitarea si modernizarea celui mai mare cartier din Baia Mare se va face incepand din toamna acestui an. Oficialii Primariei Baia Mare au iesit astazi public si au vorbit despre cele 5 mari proiecte care urmeaza a fi implementate pana cel tarziu in anul 2014. Este vorba despre reabilitarea strazii Granicerilor, dezvoltarea eco-retelei urbane si a infrastructurii de agrement in cartierul Vasile Alecsandri, reabilitarea si promovarea identitatii culturale si istorice Piata Cetatii -Turnul Stefan, Centrul Social Phoenix Baia Mare si extinderea retelei de troleibuz in acest cartier.

O parte dintre aceste proiecte au fost semnate de Elena Udrea, minitsrul Dezvoltarii Regionale si Turismului in timpul vizitei facute in municipiul Baia Mare, pe masa Elenei Udrea asteptand alte cateva proiecte care sa fie semnate.

Proiectul cu reabilitarea strazii Granicerilor (2304 m), cel mai mare de altfel, prevede modernizarea partii carosabile de pe aceasta strada, piste pentru biciclisti pe toata lumgimea strazii, asigurarea unui numar de 160 de parcari pe partea dreapta dinspre Bulevardul Unirii, respectiv 82 pe partea stanga), respectiv amenajarea spatiilor verzi.

Al doilea proiect ca si valoare este cel legat de extinderea retei de troleibuz in acest cartier al Baii Mari, un proiect care va necesita mutarea unor linii de electricitate, internet si telefonie fixa, printre altele. Proiectul cu Turnul Stefan prevede reabilitarea in intregime a acestui obiectiv, punerea in valoare arheologica a Bisericii Sf. Stefan, reabilitarea Pietei Cetatii si promovarea turistica a acesteia prin utilizarea unor tehnologii moderne.

Rares Bogdan

Recomandari

Alte Articole