Promovarea județului Maramureș la Târgul de Turism din Szolnok

Instalaţie de biogaz în oraşul Seini, judeţul Maramureş

În perioada 26 – 27 aprilie 2013 a avut loc a 15-a ediție a Târgului și Expoziției de Turism din Szolnok, un eveniment tradițional la care județul Maramureș a participat pentru a patra oară.

Adunarea Generală a județului Jász Nagykun Szolnok a invitat mai multe județe înfrățite (Mureș, Maramureș și Provincia autonomă Voievodina) să participe la acest târg pentru promovarea atracțiilor lor turistice în rândul locuitorilor din județul Jasz Nagykun Szolnok.

Județul Maramureș a fost reprezentat la acest Târg de turism de la Szolonk de d-na Mihaela Lițe – șef Birou Relații Internaționale și dl. Sebastian Petraș – expert în turism – Centru Județean pentru Informare Turistică MaramuresInfoTurism.

Cu această ocazie a avut loc o întâlnire între reprezentanții județelor înfrățite și conducerea Adunării Generale a județului Jász – Nagykun – Szolnok, respectiv dl. președinte Sándor Kovács și domnii vicepreședinți Csoór György ș Borbás Zsolt; din partea județului Maramureș participând d-na Mihaela Lițe. În cadrul întâlnirii s-a analizat stadiul legăturilor de cooperare dintre județul Jász – Nagykun – Szolnok și județele înfrățite și s-au prezentat modificările survenite în ultimul timp în reglementările privind administrația publică din Ungaria și competențele de la nivel județean.

Reprezentanta județului nostru a înmânat domnului președinte Sándor Kovács o invitație din partea d-lui președinte Zamfir Ciceu de a vizita Maramureșul în cursul lunii iunie 2013 pentru a agrea un plan de acțiuni comune și a da un nou impuls cooperării dintre județele noastre.

La finalul întâlnirii a avut loc o Conferință de presă la care repezentanții județelor înfrățite au fost invitați să prezinte oferta turistică a județelor lor. Maramureșul a promovat în cadrul acestui târg o paleta largă de atracții turistice din domeniul turismului rural, religios, turismului de iarnă, și de aventură, dar și oferte de băi sărate, și turism cultural prin broșuri și pliante ale Centrului Județean pentru Informare Turistică MaramuresInfoTurism, ale Muzeului de artă Centrul artistic Baia Mare și ale unor operatori de turism care au fost intersați să fie promovați în județul Jász – Nagykun – Szolnok.

Atât în conferința de presă cât și la deschiderea oficială a Târgului de turism Szolnok reprezentanții Maramureșului au punctat faptul că oferta de turism a județului Maramureș și a județului Jász Nagykun Szolnok este una complementară, turiștii maghiari fiind atrași de munte și de stațiunile de ski, iar turiștii din Maramureș de băile termale, dar există și o trăsătura comună aparținând turismului cultural, faptul că mai mulți pictori care au activat în cadrul Școlii de pictură băimărene la începutul secolului trecut au creat tablouri de valoare și pe teritoriul județului Jász Nagykun Szolnok.

Pentru a realiza și un schimb de experiență cu această ocazie, gazdele au organizat în data de 27 aprilie 2013 vizite la două stațiuni termale: prima la Csekeszölö unde Primăria din localitate a pus bazele unui ștrand termal și spa care se bucură de un mare succes în rândul turiștilor vârstnici iar a doua la Martfü unde un investitor privat a realizat o baza termală care cuprinde hotel, camping spa și bazine olimpice, unde au loc cantonamente și pregătiri ale mai multor echipe sportive din Ungaria și țări învecinate.

Recomandari

Alte Articole