Sărbătoarea Castanelor 2012: Primarul Cherecheş – discurs emoţionant în faţa a peste 30.000 de băimăreni

Sărbătoarea Castanelor 2012: Primarul Cherecheş - discurs emoţionant în faţa a peste 30.000 de băimăreni

Toamna Băimăreană a culminat la finalul săptămânii trecute cu cea de a XX-a ediţie a Sărbătorii Castanelor, probabil cea mai reuşită din istoria acestui festival al comunităţii băimărene. Conform statisticilor oficiale, peste 30.000 de băimăreni au participat în fiecare seară la concertele extraordinare susţinute pe scena de pe Bd. Unirii care a primit o poreclă binemeritată: Scena Inimilor.

Centrul Vechi al oraşului nostru a fost cea de a doua locaţie unde au avut loc concerte spectaculoase de muzică clasică, folk şi un regal folcloric de excepţie. Primarul Cătălin Cherecheş s-a ocupat îndeaproape de organizare, fiind nelipsit de la fiecare moment important din programul bogat oferit în cadrul sărbătorilor, iar băimărenii i-au recunoscut meritele.

Discursul emoţionant, rostit pe scena principală în prima seară a Sărbătorii Castanelor este o nouă dovadă că edilul băimărean a reuşit să readucă unitatea în comunitatea noastră şi că este pregătit să ducă municipiul Baia Mare pe primul loc în topul oraşelor importante din România. Peste 30.000 de băimăreni l-au aclamat şi l-au aplaudat pe primarul Cherecheş la scenă deschisă în momentul discursului pe care acesta l-a susţinut vizibil emoţionat, cu lacrimi în ochi şi cu sufletul deschis în faţa băimărenilor.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„E o seară minunată dragii mei băimăreni! Voi toţi meritaţi aceste lucruri şi formaţii minunate pentru că trebuie să fim mândri că suntem băimăreni! Suntem oameni de onoare şi harnici, suntem tineri. Ne dorim şi ne străduim să ducem oraşul nostru mai departe!

Doar împreună cu voi, cei tineri, dar şi cu experienţa pe care ne-o oferă părinţii şi bunicii noştri, putem duce acest oraş mai departe. Cred în voi şi în puterea voastră, cred în puterea acestui oraş şi eu mă bucur să văd comunitatea noastră unită, să văd că ştim să ne simţim bine împreună. Aceste trei zile ale Sărbătorii Castanelor reprezintă momente care revoluţionează România. Noi, băimărenii, arătăm acum că suntem adevărata capitală a României!

Suntem uniţi şi pregătiţi să facem tot ceea ce trebuie să primim respectul şi locul cuvenit în această ţară. Ora exactă se dă de ceva vreme de aici, din Baia Mare şi nu de la Bucureşti! Capitala Ardealului de Nord este aici, în Baia Mare! Şi în fiecare zi lucrăm pentru acest lucru. Inimile noastre sunt inimile părinţilor şi bunicilor noştri. Inimile noastre se adună şi devin o singură mare inimă, inima municipiului Baia Mare, inima băimărenilor! Noi suntem inimia României!”.

Recomandari

Alte Articole