SECETA: Apa menajera pentru Sighetu Marmatiei si Finteusu Mare

Pompierii militari din cadrul Detasamentului Sighetu Marmatiei, respectiv Garzii de Interventie „Adrian Marchis” Somcuta Mare au transportat si distribuit 18.000 litri de apa menajera, in fantanile secate ale cetatenilor situate pe raza municipiului Sighetu Marmatiei si a localitatii Finteusu Mare.

„Seceta prelungita afecteaza in continuare mai multe localitati din judetul nostru, insa am solicitat pompierilor militari sa raspunda nevoilor populatiei si sa asigure transportul si distributia apei menajere”, a declarat prefectul Sandu Pocol.

Acesta a mai mentionat ca apa menajera transportata si distribuita in municipiul de la poalele Dealului Solovan, dar si in localitatea apartinatoare teritorial administrativ de orasul Somcuta Mare provine din surse suplimentare de apa, identificate la nivel local. Persoanele beneficiare au fost instiintate de modul de utilizare a apei menajere in gospodariile proprii (respectiv pentru adapat animale, pasari de curte).

“Meteorologii au prognozat vreme in general frumoasa pentru urmatoarele doua zile. Cerul va fi variabil, iar vantul va prezenta intensificari in zona montana inalta.Temperaturile maxime vor avea valoarea cuprinsa intre 21-24 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse intre 5-8 grade Celsius, izolat mai coborate in depresiuni. In zonele joase sunt conditii favorabile pentru fenomenul de ceata.

Pe parcursul zilei de vineri, 7 octombrie a.c., vremea se va mentine frumoasa, insa spre seara va deveni instabila. In cursul serii si noptii vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, pe arii extinse, care vor fi insotite si de descarcari electrice. Vantul va prezenta, izolat, intensificari locale”, au explicat oficialii CJSU Maramures.

Sambata, 8 octombrie, se raceste accentuat vremea, care va deveni instabila. Cerul va fi mai mult noros, iar pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, care pot avea si caracter de aversa. Pe parcursul nopţii, în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1300 de metri, precipitaţiile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 9-12 grade Celsius, iar cele minime între 3-6 grade Celsius.

Nivelurile şi debitele cursurilor de apă din judeţ au fost relativ staţionare, conform datelor furnizate de hidrologi. Pentru următoarele 24 de ore, prognoza hidrologică prevede că debitele şi nivelurile cursurilor de apă rămân staţionare. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă.

Rares Bogdan

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole