UNGURENI: Prăpăd în stâna de la marginea satului (VIDEO-Galerie FOTO)

Alertă şi spaimă în satul Ungureni. O haita de  lupi a sfârtecat peste 50 de oi din stâna aflată la câţiva metri de ultima casă din sat.

Fiarele au distrus gardul staulului, iar în câteva minute cele 150 de oi ale sătenilor au dispărut în noapte printre dealuri. Ciobanii nu au mai apucat să oprească animalele sălbatice, tot ce au putut face a fost să observe prin întuneric şase sau şapte siluete de lup. Prăpădul a avut loc imediat după ora 3.00 a dimineţii.

Imediat s-a dat alarma în sat, însă oile au fost de negăsit. Căutările au continuat toată ziua până seara următoare. O parte din localnici spun că atacul a fost unul cu totul neobişnuit mai ales din cauza distanţei mari pe care au fost fugărite oile, peste trei kilometri. Oamenii cred că numărul lupilor era mult mai mare altfel nu se poate explica dimensiunea măcelului.

Proprietarii oilor sustin ca animalele salbatice au speriat mioarele atat de tare incat acestea au luat-o spre padure, distantandu-se  şi la cinci kilometri de la stana. Cazul este unul fara precedent in localitatea Ungureni.

Bătrânii spun că astfel de atac din partea fiarelor nu ştiu să mai fi avut în sat.După o zi de căutări prin păduri şi pâraie bilanţul a fost unul tragic! peste 50 de oi şi mioare au fost găsite moarte iar după un calcul simplu şi rapid,două tone de carne s-au dus pe apa sâmbetei.

”Au mai venit lupii, dar mai mult de o oaie două nu au dus…Totuşi am avut noroc,puteau muri toate!Oile noastre sunt bine ţinute, iar greutatea lor este in medie de 40 de kg” a declarat un păgubit.

Estimată în lei, paguba depăşeşte 13.000 RON. Carnea nu a mai putut fi consumată. iar din fiecare animal omorât de lupi medicii au luat probe pentru analize. Dacă vor fi găsite urme de turbare, toate leşurile vor sfârşi mistuite de foc.

[scrollGallery id=33]

 

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole