Zi tragică: Două accidente de muncă au avut loc azi în Baia Mare (VIDEO)

Zi tragică: Două accidente de muncă au avut loc azi în Baia Mare (VIDEO)

Două accidente  de muncă mortale  s-au produs azi în Baia Mare, în mai puţin de o oră. Primul a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde se lucrează la  reabilitarea construcţiei, iar al doilea la un bloc de locuinţe, la care se efectuau lucrări de izolare termică. În ambele cazuri, autorităţile au demarat anchete, pentru a stabili vinovaţii pentru cele întâmplate şi cauzele care au determint cele două tragedii.

În cazul primul accident, un muncitor a murit pe loc, după ce a fost strivit de un perete.  La spital se efectuează în această perioadă reabilitarea, din temelii, a tuturor corpurilor de clădire, iar firma care execută lucrările a trimis mai multe echipe pe şantierul de la parterul clădirii.  Constructorul trebuia azi să facă loc în zid, pentru o armătură metalică de consolidare. Muncitorul care efectua operaţiunea, era singur în momentul producerii nenorocirii, iar colegii lui nu-şi pot explica cum s-a prăbuşit tot zidul, înalt de peste doi metri şi de peste o tonă greutate. Omul a murit pe loc, iar după o oră de cercetări la faţa locului,   cadavrul a fost ridicat şi dus la morga spitalului pentru autopsie.

La nici o oră după primul accident, un alt bărbat a avut acelaşi destin tragic, în timp ce lucra la izolaţia termică a unui bloc. Aici, se pare că neatenţia muncitorului a jucat un rol hotărâtor, în producerea tragediei. Aflat pe o schelă, la etajul al treilea, bărbatul a călcat pe o copertină de tablă care a cedat, căzând în gol de la 10 metri înălţime. Impactul cu solul i-a fost fatal. Trecătorii care au fost martori la întâmplare au sunat imediat la 112, însă medicii nu au reuşit să-l stabilizeze pentru a fi readus la viaţă, cu toate că au făcut manevre de resuscitare mai bine de o oră. Ironia sorţii este că muncitorul se afla în prima lui zi de muncă, după ce a fost angajat de un patron în cursul zilei de ieri.

 

Recomandari

Alte Articole